Winkelmand
€0,00

“In Ayurveda wordt vermeld dat de dosering van pure ruwe kruidenpoeders 3 tot 6 gram moet zijn. Voor dit doel heb ik een reeks Churna-combinaties ontwikkeld, kruidenpoedermengsels die uitstekende resultaten geven. Echter wanneer we ruwe kruiden in capsules doen, zullen er geen resultaten worden behaald. Daarom zijn de extracten, wanneer je resultaten wilt behalen in een kleinere dosering, zoals voor capsules, erg belangrijk. Dat is de reden waarom ik een reeks op kruidenextract gebaseerde formuleringen heb ontwikkeld. Ik gebruik deze al 15 jaar en behaal goede resultaten met de combinaties.”

– Dr. Vikram Chauhan, CEO en oprichter van Planet Ayurveda

Gestandaardiseerde extracten. Alles over Wat, Hoe en Waarom!

Extractie

De algemeen gebruikte techniek voor het verwijderen van de werkzame stof uit de ruwe grondstof wordt extractie genoemd. Hierbij is keuze van het oplosmiddel zeer kritisch voor het bereiden van deze extracten, omdat het actieve bestanddeel van de planten affiniteit voor oplosmiddelen heeft. Extracten worden bereid door het oplosbare materiaal van plantaardige weefsels te scheiden door toepassing van een geschikt oplosmiddel zoals alcohol, water of ether. De resulterende vloeistof wordt geconcentreerd door verdamping om vloeibaar extract te verkrijgen of bijna droog geconcentreerd om vast extract te verkrijgen. Afhankelijk van het gebruikte oplosmiddel, worden de extracten geclassificeerd als alcoholisch, etherisch of waterig.

Gestandaardiseerd kruidenextract

Een gestandaardiseerd kruidenextract is een preparaat dat een vaste bepaalde hoeveelheid van één of meerdere actieve bestanddelen bevat. Een gestandaardiseerd extract van Withania Somnifera (Ashwagandha) bevat bijvoorbeeld niet minder dan 1,5% withanolides. Het concept van standaardisatie heeft grote invloed op de kwaliteit van kruidenproducten. Standaardisatie helpt bij het aanpassen van de formulering van het kruidengeneesmiddel tot een gedefinieerd gehalte van een bestanddeel of bestanddelen met therapeutische werkzaamheid.

Het meest voor de hand liggende aspect van standaardisatie is de gegarandeerde inhoud van een of meer actieve bestanddelen of vastgestelde samenstelling. Standaardisatie omvat echter veel meer dan gegarandeerde niveaus van bestanddelen. Standaardisatie verwijst naar het geheel aan informatie en controles dat de consistentie van de samenstelling, en dus de consistentie van werkzaamheid, van een kruidenextract garandeert.

Chemische analyse, met behulp van geschikte technieken zoals hogedrukvloeistofchromatografie (HPLC), gasvloeistofchromatografie (GLC) en dunnelaagchromatografie (DLC of TLC), is een belangrijk aspect van standaardisatie. Een gestandaardiseerd extract is gestandaardiseerd met betrekking tot een of meer specifieke bestanddelen of een groep bestanddelen. In de meeste gevallen wordt de standaardisatie uitgevoerd naar één of meer belangrijke actieve bestanddelen. In gevallen waarin de belangrijkste actieve bestanddelen niet zijn geïdentificeerd, kan een markeringsverbinding worden gestandaardiseerd.

Voordelen van gestandaardiseerde extracten die worden gebruikt in Planet Ayurveda formuleringen

Gestandaardiseerde extracten behouden de chemische complexiteit die kenmerkend is voor de natuurlijke plant, maar bieden het extra voordeel van gegarandeerde niveaus van bepaalde hoofdbestanddelen. Bij een toenemend aantal kruidengeneesmiddelen die gestandaardiseerde kruidenextracten bevatten, werd hun klinische werkzaamheid in klinische studies bevestigd. Bij de overgrote meerderheid van klinische onderzoeken met kruidengeneesmiddelen worden gestandaardiseerde extracten gebruikt.

De reden achter de werkzaamheid van Planet Ayurveda formuleringen is eenvoudig: gestandaardiseerde extracten bieden consistente en reproduceerbare therapeutische effecten en de hoogste mate van veiligheid. Gestandaardiseerde extracten produceren daarom de beste klinische resultaten ten opzichte van ruwe gezondheidsproducten.

Planet Ayurveda gestandaardiseerde kruidenextracten versus ruwe gezondheidsproducten

Omdat botanische extracten direct uit ruw plantaardig materiaal worden gemaakt, kunnen ze een zeer substantiële variatie in samenstelling, kwaliteit en therapeutische effecten vertonen. De variatie en diversiteit van het leven is enorm, zelfs binnen een soort. Met andere woorden, twee geneeskrachtige planten van dezelfde soort kunnen er ongeveer hetzelfde uitzien, maar toch wezenlijk verschillen in de niveaus van actieve bestanddelen die ze bevatten. Kruidengeneesmiddelen gemaakt van planten die aanzienlijk verschillen in hun chemische bestanddelen kunnen niet dezelfde therapeutische effecten bewerkstelligen. Omdat de arts of consument het verschil niet kan beoordelen, kunnen ze dit niet compenseren. Het gevolg hiervan zijn inconsistente klinische resultaten.

Planet Ayurveda gestandaardiseerde kruidenextracten die worden gebruikt in formuleringen voor de basis van capsules bieden de volgende voordelen ten opzichte van op capsules gebaseerde formuleringen die onbewerkte kruidenpoeders of niet gestandaardiseerde extracten bevatten:

  • Hoogwaardige kruidenextracten met consistente hoeveelheden gespecificeerde bestanddelen.
  • Een breed spectrum aan kruidenextracten met erkende actieve bestanddelen en een verscheidenheid aan andere plantaardige bestanddelen (waarvan sommige kunnen bijdragen tot de algehele therapeutische kwaliteit van het extract).
  • Kruidenextracten onderworpen aan strenge kwaliteitscontroles tijdens alle fasen van het kweken, oogsten en de productieprocessen.

Klinische voordelen van gestandaardiseerde kruidenextracten

Planet Ayurveda gestandaardiseerde kruidenextracten die worden gebruikt in formuleringen op basis van capsules hebben duidelijke klinische voordelen, zoals hieronder samengevat:

  • Samenstelling van hoge kwaliteit met consistente werkzaamheid.
  • Consistente werkzaamheid maakt een nauwkeuriger voorschrijven mogelijk.
  • Consistente werkzaamheid zorgt voor consistente klinische resultaten.
  • Uitgebreide kwaliteitscontroles garanderen de kwaliteit en veiligheid van gestandaardiseerde kruidenextracten.

Don`t copy text!